No Widgets found in the Sidebar

Existența unui sediu social este esențială pentru putea înregistra afacerea la autoritățile fiscale și de reglementare. De cele mai multe ori, diferă de adresa fizică a afacerii sau a punctului de lucru și poate fi localizat în altă țară sau în alt oraș decât cel în care afacerea operează. 

Cu alte cuvinte, sediul social este un element esențial pentru un business, deoarece determină jurisdicția legală în care trebuie să se înregistreze și să plătească taxe. Se utilizează, de asemenea, ca adresă oficială pentru corespondență și pentru site-urile web, fiind introdusă atât pe cărțile de vizită, cât și anumite materiale promoționale. Prin urmare, dacă vrei să-ți schimbi sediul social, trebuie să efectuezi o serie de proceduri administrative și să comunici decizia autorităților.

Oficiul Registrului Comerțului: Fiecare țară are propriul său registru al comerțului, deci depinde în mare parte de statul în care se află sediul social al companiei tale. În unele cazuri, poate fi necesar să completezi un formular de cerere și să furnizezi documente suplimentare, cum ar fi un contract de închiriere sau o declarație de proprietate a noii adrese.

În România, de exemplu, trebuie să te adresezi Oficiului Registrului Comerțului în a cărui rază teritorială se află sediul social al firmei tale. În cazul în care sediul social se schimbă dintr-o localitate în alta, trebuie să te adresezi Registrului Comerțului din noua localitate.

Care sunt documentele de care ai nevoie pentru schimbarea sediului social?

Actul constitutiv al companiei – acest document este necesar pentru a confirma că ești proprietarul legal al companiei și că ai puterea de a decide să schimbi sediul social.

Decizia organului de conducere al companiei privind schimbarea sediului social – această decizie trebuie să fie aprobată de organul de conducere al companiei (de exemplu, de către consiliul de administrație) și să conțină informații detaliate cu privire la noul sediu social.

Certificatul de înregistrare al companiei – acest document este necesar pentru a confirma faptul că firma este înregistrată la Registrul Comerțului.

Acte care să dovedească existența noului sediu social al companiei – de obicei, trebuie să furnizezi documente care atestă că deții dreptul de a utiliza noul sediu social al companiei, cum ar fi contractul de închiriere sau actul de proprietate.

Actele de identitate ale administratorilor sau reprezentanților legali ai companiei –  aceste documente confirmă identitatea persoanelor care solicită schimbarea sediului social.
Cauți un birou care să-ți ofere servicii profesionale de schimbare sediu social? Dacă nu ai experiență în efectuarea acestui tip de formalități sau nu dispui de suficient timp sau resurse pentru a face acest lucru singur, atunci poate fi util să apelezi la specialiști.  Facem Firme se ocupă de toate aspectele, inclusiv de depunerea tuturor documentelor necesare la Registrul Comerțului, astfel încât să te asiguri că totul este făcut corect și conform legii.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *