No Widgets found in the Sidebar

Activitățile și preocupările din viața copiilor noștri devin din ce în ce mai diverse pe măsură ce cresc și se maturizează. La capitolul acesta, igiena nu trebuie să lipsească. După cum vei descoperi ulterior, dacă nu te-ai întâmpinat deja cu fel și fel de situații, este perfect normal ca micuțul tău să aibă nelămuriri și chiar temeri cu privire la tot ceea ce e nou și nu face parte din rutina lui. Cu toate acestea, va depinde de noi să-i convingem să accepte să fie mai deschiși încercărilor, prin utilizarea calmului, răbdării și a abordărilor propuse.

Motive pentru care copiii pot refuză să se tundă

Te întrebi care sunt cele mai răspândite motive pentru care micuțul tău refuză să se tundă la salon? Potrivit specialiștilor, există mai multe răspunsuri posibile: frica de foarfece – mai ales atunci când sunt în apropierea urechilor sau a gâtului; frica de mirosurile, sunetele și împrejurimile dintr-un coafor sau frizerie – de obicei, această teamă apare în urma unei experiențe neplăcute într-una din locațiile menționate; nu îi place să fie atins sau înconjurat de oameni necunoscuți, nu îi place să stea pe un scaun destinat adulților – poate fi copleșitor în combinație cu alte temeri menționate mai sus; nu îi place să aibă părul umed, nu îi place să se privească minute în șir în oglindă.

Cum ne putem convinge copiii să se tundă?

Dacă vrei să-ți ajuți copilul să depășească oricare dintre aceste fobii și să-l încurajezi în a face următorul pas din viața lui, trebuie să-l înțelegi, să-i respecți temerile și să încerci să-i explici motivele pentru care nu ar trebui să-i fie frică. Indiferent de anxietățile lui, demonstrează-i că îl înțelegi și abține-te pe cât de mult poți să-l critici. Prin simplul fapt că-l obligi sau îi dai de înțeles că nu există altă soluție, nu faci decât să alimentezi o „criză” emoțională sau chiar un atac de panică.

Cu cât ești mai atentă și mai receptivă la ceea ce spune copilul tău, cu atât va fi mai probabil ca acesta să-ți urmeze sugestia și să se tundă. Nu uita să-l lauzi și să-i mulțumiți pentru fiecare pas pe care îl face. La baby.paintsalon.ro, micuțul tău se va bucura de o experiență unică, datorită eforturilor noastre de a crea atmosfera jucăușa de care are nevoie. Copilul tău se va simți confortabil în compania noastră. Avem o echipă specializată în servicii pentru copii, iar sub stricta supraveghere, micuții au acces și la o zonă de joacă gratuită. În calitate de părinți, avem plăcerea și datoria de a ne educa copiii. Dacă au prins încă de la o vârstă fragedă secretul îngrijirii, vor fi mai încrezători și vor avea mai multe șanse să se integreze în societate.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *