No Widgets found in the Sidebar

Vă aflați printre cei care doresc să-și ridice o casă anul acesta? Sunteți dornici să aflați mai multe despre cât costă tot acest proces, despre prețul materialelor de construcții, dar mai ales forța de muncă? Nu sunteți singurii, pentru că foarte multe persoane au aceeași curiozitate, mai ales cei care aleg serviciile de consultanță din partea unei firme de proiectare de case.

Începem prin a vă spune că prețul final cu privire la construirea unei case oscilează de la un an la altul și, implicit, de la un client la altul, iar asta pentru că, evident, cerințele sunt diferite. În primul rând, totul depinde foarte mult de materialele pe care doriți să le folosiți, de creșterea prețurilor la materialele de construcție, dar și de echipa cu care alege să colaborați. Întrucât există mai multe categorii cărora trebuie să le acordați importanță, este destul de dificil să se estimeze costul total al lucrărilor. Cu toate acestea, dacă veți apela la o firmă de proiectare de case, totul va fi mult mai ușor de controlat, dar și de înțeles de către dumneavoastră, cei care nu sunteți parte din acest domeniu.

Care sunt primii pași pe care trebuie să-i faceți?

Evident, după ce ați cumpărat un teren, ceea ce urmează pe lista priorităților este să vă ocupați de documentele de care aveți nevoie pentru a construi casa pe care v-o doriți. Întâi de toate, documentul cu care porniți la drum este chiar certificatul de urbanism, care vă explică ce documente trebuie să mai aduceți la primărie pentru a putea construi casa. Pe de altă parte, acesta vă evidențiază și vă explică pe larg care sunt regulile zonei cu privire la construcţia unui imobil. În urma stabilirii acestor reguli, veți primi, ulterior, proiectul de casă. Așadar, mai adăugăm și faptul că, pentru un teren de 500  mp, taxa pentru emitarea certificatul de urbanism nu ar trebui să coste mai mult de 10 de lei.

În cele ce urmează, va trebui să vă concentrați pe ceea ce denumim – proiectul de casă. Raportându-ne la o casă de 100 mp, un proiect de casă poate costa intre 6000 si 10000 de lei.  Bineînțeles, din acesta face parte și proiectul de autorizare (D.T.A.C. – Documentaţie Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire) şi proiectul tehnic si detalii execuţie (PTh şi DE) pentru structura de rezistenţă, arhitectură si instalaţii.

Prin urmare, dacă vreți să colaborați cu o firmă de proiectare case cu experiență, dar și cu arhitecti autorizati, De Stijl vă stă la dispoziție cu tot ceea ce veți avea nevoie. Noi suntem echipa care știe ce are de făcut pentru clienții săi, așa că, nu ezitați să vă bazați pe cei care pornesc cu dumneavoastră pe același „drum”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *