No Widgets found in the Sidebar

Prin actiunile tale zilnice faci alegeri importante pentru sanatatea si starea ta de bine atat acum, cat si pe viitor. Prioritatea din viata ta trebuie sa fie prevenirea bolilor prin adoptarea unor obiceiuri sanatoase. Astfel, la baza unui stil de viata sanatos stau alimentele sanatoase, desfasurarea regulata a unei activitati fizice si starea emotionala buna.

A fi sedentar, a manca la intamplare si a fi supraponderal, toate acestea cresc riscul de a te imbolnavi. Cu cat greutatea corporala este mai mare cu atat exista mai multe sanse sa suferi de hipertensiune, boala de inima, accident vascular cerebral, diabet sau anumite forme de cancer.

O alimentatie sanatoasa si o greutate optima aduc foarte multe beneficii, printre care faptul ca se reduce considerabil riscul de a dezvolta anumite afectiuni, vei avea mai multa energie pentru a te bucura de viata si te va ajuta sa te simti mai bine.

Daca iti doresti sa slabesti sau medicul a recomandat sa-ti schimbi dieta pentru a putea controla o anumita problema de sanatoasa, sau poate, pur si simplu vrei sa inveti ce inseamna sa mananci sanatos, impreuna cu specialistul in nutritie, Raluca Mihaela, vei reusi, pe baza unui program de nutritie.

Programul de nutritie si dezvoltare personala nu este un simplu program de slabit, astfel ca vei beneficia de o abordare completa asupra imbinarii aspectelor medicale cu cele nutritionale si cu modificarile de comportament necesare sustinerii schimbarii.

Nu ti se va oferi o dieta rapida, pentru ca singura dieta care functioneaza este aceea pe care o vei putea mentine pe termen lung. Impreuna cu Raluca Mihaela va fi personalizat un progam care sa se bazeze pe starea ta de sanatate, nevoile tale si care sa corespunda cu programul tau zilnic. Se vor stabili aspecte legate nu numai despre ceea ce mananci, dar si despre cat, cand si cum mananci, deoarece aceste aspecte sunt cele care influenteaza nivelul de energie, greutatea si metabolismul tau.

Se stie faptul ca obezitatea este o boala care afecteaza mai mult decat tensiunea arteriala sau nivelul glucozei din sange, toate contribuind semnificativ la stima de sine scazuta, depresie sau dificultate in relationarea cu ceilalti.

Rolul unui specialist este foarte important pentru ca te va ajuta sa stabilesti asteptari reale, sa-ti schimbi atitudinea si obiceiurile, sa-ti dezvolti o imagine de sine sanatoasa si sa cresti stima de sine. Tot el este cel care te va invata cum sa depasesti barierele, care sunt aleternativele pentru mancatul emotional sau de stres, cum sa te monitorizezi si cum sa previi caderile.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *