No Widgets found in the Sidebar

In viata de zi cu zi tot mai multe persoane sunt preocupate de greutatea lor si cred ca daca vor consuma paine prajita vor consuma de fapt mai putin calorii, conform parerii ca painea prajita este dietetica, de aici si intrebarea, painea prajita are mai putine calorii?Este un mit sau un adevar? Citeste despre caloriile din painea prajita cu Bogdan Ivanescu.

Caloriile din painea prajita sunt in aceeasi cantitate ca si in painea proaspata, si suplimentar, apar cateva modificari in compozitia acesteia in urma prajirii si care sunt importante pentru sanatate.

In urma procesului de prajire, painea isi schimba culoarea, textura si greutatea pentru ca din cauza caldurii, painea isi pierde din continutul de apa, devenind mai usoara.

Un alt dezavantaj al painii prajite este ca aceasta prezinta un pericol suplimentar la sanatate, deoarece in timpul prajirii se produce o reactie chimica la suprafata feliei de paine. Caldura rezultata in urma prajirii cauzeaza o serie de reactii chimice care dau nastere acrilamidei. O felie de paine prajita contine o cantitate mult mai mare de acrilamida decat o felie de paine proaspata si din acest motiv nu este recomandat sa arzi painea, ci doar sa o consumi putin prajita. Este de preferat sa realizam ca este doar un mit conform caruia painea prajita ingrasa mai putin decat cea proaspata.

Este contraindicat sa prajim painea pana o facem neagra pentru ca astfel se genereaza mai multe substante toxice si mai multi radicali liberi, scazand astfel valoarea nutritiva si crescand indicele glicemic. In procesul de prajire al painii nu este recomandat sa se adauge ulei, sare si alte chimicale pentru ca astfel creste cantitatea de radicali liberi din paine.

Conform specialistilor in nutritie culoarea aurie a painii prajite este in regula, insa nuantele de maro inchis si negru sunt de evitat.Totodata pentru a nu ne ingrasa este de evitat combinatia intre paine si anumite alimente cum ar fi grasimile, pastele, orezul, cartofii si carnea.

Sunt persoane care se gandesc sa excluda painea din dieta, insa a renunta definitiv la paine din dieta este o alegere gresita datorita cerealelor din continut care au rolul de a aduce un aport important de glucide, proteine, vitamine, minerale, fier, fosfor si magneziu.Cel mai indicat este sa stim ce paine alegem si ca aceasta sa nu contina faina alba de grau si amelioratori.

In conditiile in care are un continut caloric relativ mare, medicii nutritionisti recomanda a se consuma cel mult doua felii de paine la fiecare masa principala, pentru ca daca este consumata in cantitati echilibrate este obligatorie intr-o dieta echilibrata.

Puteti afla mai multe informatii referitoare la subiect din urmatorul videoclip Doctormit:

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *