Unde pot depozita celulele stem in capitala?

Celulele stem nu mai sunt demult o noutate in lumea medicala pentru ca acestea au fost folosite cu succes in cazul mai multor tratamente inca din urma cu mai bine de 50 de ani. Cu toate ca exista si controverse legate de acestea, in realitate nu exista motive intemeiate si sunt semnalate doar beneficii aduse de tratamente, care se pun in practica cu usurinta si nu aduc niciun risc. Acestea se dovedesc a fi utile in tratarea a diferite afectiuni complicate, iar lista actuala cuprinde circa 80 de boli si se asteapta ca in viitorul apropiat aceasta sa fie complicata.

Diferite afectiuni tratate

Lista afectiunilor care pot fi tratate de celulele stem este una foarte lunga, iar aici putem aminti leucemia, diferite forme de cancer, diabetul, dar si arsuri sau alte probleme la nivelul pielii, iar pe viitor se asteapta sa poata fi tratate si Parkinson, Alzheimer si nu numai. Nu trebuie nici caderea parului care reprezinta o problema care afecteaza un numar ridicat din randul barbatilor.

Usor de pus in practica

Unul dintre marile avantaje este reprezentat de faptul ca procedurile sunt usor de pus in practica, fiind minim invazive, iar pe aceasta cale nu mai este nevoie de listele lungi de asteptare pentru gasirea donatorilor de organe intrucat acestea se vor regenera de la sine. Cu alte cuvinte, procedurile nu ar trebui sa provoace teama nimanui intrucat intotdeauna sunt efectuate cu anestezie locala astfel ca nu exista nici cel mai mic disconfort.

Diferite surse

Exista mai multe surse de celule stem, dar si celulele stem pot fi de mai multe tipuri in functie de zonele din care sunt prelevate. Totusi, cea mai bogata sursa este reprezentata de sangele cordonului ombilical, iar acestea sunt prelevate imediat dupa nastere prin intermediul unei proceduri simple, minim invazive, in caz contrar sursa este irosita. Alte surse pot fi amintite maduva osoasa, grasimile din zona coapselor si nu numai, insa acestea nu sunt la fel de bogate si este nevoie de cateva sedinte pentru a fi prelevata cantitatea necesara in majoritatea cazurilor.

Banca privata vs. publica

Cu siguranta, oricine stie ca poate apela la o banca de celule stem in Bucuresti, insa care este diferenta intre cele publice si cele private? In primul rand, in cadrul celor publice donarile se fac anonim, iar celulele pot fi folosite de oricine se afla in nevoie, fara a exista vreo garantie pentru donatori ca se vor putea folosi la un momentat de celulele proprii fie donate de altii. In schimb, in cazul bancilor private precum Stemsure donatorii sunt cei care decid asupra modului in care celulele stem sa fie folosite, iar acestea vor putea fi folosite chiar si cateva decenii mai tarziu intrucat nu isi pierd din proprietati.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *