Megaliti. Cetatuia – Negru Voda II.

Am inceput sa urcam micul munte al Cetatuiei undeva in jurul orelor 08:45. Si de cum am pus piciorul printre megaliti (caci cararea serpuieste urcusul pana la manastire printre aceste sfinte pietre) am realizat conexiunea dintre zonele importante energetice ale Romaniei: prezinta acelasi tip de informatie transmisa.
Grupul de megaliti prezentat astazi reprezinta “Sarutul” pe care il gasim si in Bucegi, pe Jepii Mari, coborand spre Busteni. Acelasi element il va adopta si stralucitul Constantin Brancusi in una din sculpturile sale.
In imagine apar trei personaje, unul privind inspre vale iar celelalte doua se saruta in spatele acestuia. In mod distinct se remarca primul care aduce putin cu statuile din Insula Pastelui. Pare un pazitor, un veghetor nesimtindu-se distras de ceilalti doi insotitori. Se pare ca fac parte din aceeasi comunitate pentru ca statura lor este, oarecum, deopotriva si par a apartine aceleiasi perioade.

Se poate observa cu usurinta pastrarea ordinii acestui tablou icoana. Cel din stanga are urechile ascutite (cu diferenta ca la Cetateni le tine pleostite iar in Bucegi le are ridicate) iar celalalt pare sa aiba cap rotund, usor diferit. Poate incrucisare de rase. Cine stie?!
Din cuplu, cel din stanga se face distins prin forma alungita si ascutita a fetei. Cultura Vinca prezinta o multitudine de astfel de aparitii ale unor fiinte cu chip in forma de cioc (este de ajuns sa tastati “cultura Vinca” pe motoarele de cautare si va apar statuietele despre care vorbesc). De asemeni, pe obrazarul coifului de la Cotofenesti, cel care executa ritualul de sacrificiu al berbecului are aceasta forma faciala.
Prima fotografie este facuta megalitului din Cetatuia. Cea de-a doua este un colaj intre cel din Bucegi si sculptura lui Brancusi.