Astazi mi-am cumparat ceva pentru dormitor

Fiecare persoana isi petrece in pat o treime din viata, motiv pentru care este important sa aiba parte de cele mai bune conditii si sa investeasca in produse de calitate. Totul incepe prin alegerea unei saltele bune, insa trebuie sa se puna pret si pe lenjeriile de pat intrucat acestea fac diferenta in toate cazurile. Cu alte cuvinte, lenjeriile pot fi vazute chiar si ca o investitie, pentru ca aduc mult confort si ne ajuta sa ne odihnim asa cum trebuie. Totusi, cei care nu stiu cum sa aleaga lenjeria potrivita trebuie sa stie ca exista cateva criterii simple, incepand de la materialele folosite la procesul de confectionare.

Diferite posibilitati

Optiunile sunt foarte variate, pentru toate preferintele si bugetele, iar bumbacul reprezinta, de departe, cea mai populara alegere, intrucat acest material este comod in toate cazurile, se intretine cu usurinta si se prezinta in conditii optime de-a lungul timpului. De asemenea, bumbacul poate fi de mai multe tipuri, unul dintre cele mai des intalnite fiind cel indian, care este mai durabil si se alege, de regula, in cazul camerelor de hotel de lux. Bumbacul mai poate fi si organic, ceea ce presupune ca nu a fost tratat cu pesticide sau alte substante, ci este mult mai prietenos cu mediul inconjurator.

Si matasea poate fi luata in calcul, aceasta fiind o optiune ideala pentru sezonul rece, dar nu si in timpul lunilor de vara, este foarte usor de intretinut si, la fel ca bumbacul, se prezinta in conditii optime de-a lungul timpului. Finetul este o alta optiune populara fiind un material de lux, care asigura un aspect grozav, iar daca este intretinut in mod corespunzator poate sa reziste chiar si peste 10 ani, spre deosebire de oricare alt material. Se gasesc multe categorii de lenjerii de pat, iar pentru fiecare in parte sunt propuse o multime de modele, astfel ca acestea se vor dovedi a fi ideale in orice dormitor, fie ca este cel al copiilor, fie cel al parintilor.

Intretinerea

Regulile referitoare la intretinere variaza in functie de tipul acestora, iar pentru a prelungi considerabil durata de viata a produselor este important sa se tina cont de ele. Aici pot fi amintite evitarea substantelor de inalbire pentru ca vor afecta flexibilitatea fibrelor, iar in unele situatii daca se foloseste fierul de calcat se poate deteriora imprimeul. In schimb, majoritatea lenjeriilor pot fi spalate si chimic, iar la masina de spalat temperatura maxima admisa este intre 30 si 60 de grade.

Nu uita de dimensiune

O alta modalitate prin care se poate prelungi durata de viata a acestor lenjerii de pat este alegerea dimensiunii potrivite si alternarea produselor la fiecare 7 sau 10 zile, pentru a nu se uza imediat.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *