Alege sa vizitezi Larnaca si nu vei fi dezamagit

Cu o populatie modesta de putin peste 50.000 de locuitori, Larnaca pare ca prinde viata pe durata sezonului cald cand este luat cu asalt de turisti din toate colturile lumii, pe care ii atrage cu conditiile ideale pentru o vacanta de neuitat. Poti sa alegi bilete prin Aerotravel intrucat acestea sunt avantajoase si e foarte usor sa iti pregatesti urmatorul concediu.

Biserica Sf. Lazar

Cu siguranta, una dintre cele mai mari atractii este biserica Sf. Lazar care este cunoscuta in intreaga tara pentru ca se spune ca sfantul a trait aici pentru inca 30 de ani dupa ce a inviat din morti. In cinstea sa a fost ridicata aceasta biserica in secolul al IX-lea de catre imparatul Leo al VI-lea si a fost restaurata 8 secole mai tarziu. Arhitectura este una deosebita, insa nici interiorul nu se lasa mai prejos, unde se gasesc mai multe icoane vechi de cateva sute de ani.

Muzeul de Istorie

Pasionatii de istorie si nu numai pot vizita acest muzeu care este gazduit intr-o vila restaurata din secolul al XVIII-lea intrucat la interior se gasesc mai multe colectii cu antichitati cipriote care au fost detinute initial de Demetrios Pierides, un cunoscut arheologist al tarii. Muzeul a fost infiintat in 1839 si in timp a adunat peste 2.500 de piese care incep de la neolitic si duc vizitatorii pana in perioada medievala. Printre acestea se numara vase ceramice, un perete cu masti, arme, bijuterii, monede si nu numai.

Moscheea Hala Sultan Tekke

Aceasta este amplasata pe partea vestica a cunoscutului lac sarat din Larnaca si reprezinta un important centru de pelerinaj din Cipru. Moscheea a fost ridicata de catre otomani in 1816 si de atunci este o adevarata atractie nu numai pentru pelerini, ci si pentru faptul ca lacul reprezinta o adevarata rezerva naturala, iar in timpul primaverii este atras un numar important de pasari flamingo, ceea ce creeaza o imagine deosebita.

Muzeul de Arheologie

Similar cu muzeul de istorie, cel de arheologie gazduieste colectii importante de obiecte gasite pe teritoriul tarii incepand cu Neoliticul si pana in perioada romana. Asadar, vizitatorii sunt intampinati de cateva incaperi cu sculpturi impresionante, vase ceramice, obiecte ornamentale din bronz, sticla si multe altele. In acelasi timp, la mica distanta se gasesc si ramasitele zidurilor orasului care inca pot fi admirate, dar si ruinele unui vechi templu ridicat in secolul al XIII-lea.

Fortareata

Cine alege bilete prin Aerotravel si vrea sa descopere Larnaca, cu siguranta, trebuie sa includa pe itinerariul si fortareata care a fost ridicata in 1625 de catre otomani pentru a proteja orasul impotriva invadatorilor. Curiosii sunt intampinati de o structura impunatoare si vederi impresionante asupra marii si imprejurimilor, insa se aici este gazduit si Muzeul Medieval.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *