4 lucruri pe care oamenii stabili nu le fac

“Sa ramai tu insuti intr-o lume care incearca neincetat sa te modeleze in altceva este cel mai mare triumf”, ne spune Ralph Waldo Emerson.

Gasirea unui echilibru este important pentru fiecare dintre noi, dar si mai greu este sa il mentii. Intram in situatii neprevazute, ne intalnim cu diferiti oameni si aceste lucruri ne pot determina sa ne schimbam (uneori fara sa ne dam seama).

Exista cateva aspecte pe care unii oameni le-au invatat si adoptat pentru a mentine acel echilibru.

Care sunt cele 4 lucruri pe care oamenii stabili nu le fac?

1.Nu iau lucrurile personal

Poate deveni o reactie fireasca sa te simti neapreciat si nedorit in momentul in care oamenii nu comunica si nu interactioneaza cu tine asa cum ti-ai dori. Este dificil sa nu intepretezi intern lucrurile si sa nu incepi sa te desconsideri.

Insa, adevarul este ca, de multe ori, felul in care oameni se comporta nu au legatura cu tine. Nu ai de unde sa stii cu ce probleme au de-a face si cu ce responsabilitati se confrunta.

Pur si simplu, sunt prinsi de problemele lor si nu isi dau seama ca pe tine nu te intreaba ce faci. De aceea, nu trebuie sa iei lucrurile personal sau ca ai facut tu ceva gresit.

Nu te mai deconsidera si intelege ca oamenii din jurul tau au propria lor viata si diferite probleme care ii macina.

 

2.Nu iau in seama micile rautati

Sa fii o persoana puternica din punct de vedere emotional inseamna sa nu iei in seama rautatile gratuite si sa ignori micile ostilitati.

In momentul in care un coleg de la munca te jigneste, nu ii raspunde cu o insulta. Adevarata putere sta in a trece peste situatiile conflictuale care nu au nici un sens sau importanta.

3.Nu leaga emotiile din prezent cu trecutul

In momentul in care traiesti in prezent, este mai usor sa iti intelegi emotiile si sa stii cum sa reactionezi. Nu are nici un rost si nu este relevant sa folosesti emotiile de acum pentru indrepta o situatie din trecut. Atunci, gandeai altfel si, pe parcusul timpului, ai mai acumulat cateva lectii.

Daca inveti sa traiesti in prezent, vei elimina din sentimentul de frica si vei face fata mai bine la situatiile care apar in momentul de acum al vietii tale.

 

4.Stiu si nu incearca sa fie perfecti

Indiferent ce ti-ar spune unii oameni, in viata poti dezamagi anumite persoane, dar sa ramai in continuare un om capabil, talentat si destept.

Fiecare dintre noi a dezamagit pe cineva la un moment dat sau a gresit cu ceva. Asta pentru ca toti suntem imperfecti si umani.

Data viitoare cand dezamagesti pe cineva, tine minte ca acest lucru nu inseamna ca nu esti o persoana capabila sau ca nu meriti sa fii respectat sau iubit.

 

Viata nu este o panta ascendenta, ci un drum plin de situatii neprevazute. De aceea, este important sa devii si sa ramai un om stabil pentru a intelege mai bine realitatea in care traiesti.

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *